KCLD, Block 10, Jalan Ong Tiang Swee, 93200 Kuching, Sarawak, Malaysia. +6082-420 798

DIDIK ANAK GAYA RASULULLAH S.A.W by PROF. DR. HUZAEMAH

May be an image of text that says 'หani DIDIK ANAK GAYA RASULULLAH S.A.W "Setiap anak dilahirkan dalam keadaan fitrah tetapi ibu bapa yang menjadikan dia Yahudi, Nasrani atau Majusi"- Bukhari dan Muslim padah nikelak menjadi dewasa duna mengenai ianak-anak Didik Anak RASULULLAH GAYA mereka peranan pentingd kita menemukan tua. Islam, remaja seterusnye dewasa, Semua hukum dan batin. setiap berkenaan ketetapan dalam Dengan semua PROF. DR. HUZAEMAH bukan anak hukum bunya, tyangsempura, lahir oranglain. dengan Melaluinya, para gdigarskan Muhammad. anak. terkandung dapat memahami baiknya setap'

 

 

‏اَلسَلامُ عَلَيْكُم وَرَحْمَةُ اَللهِ وَبَرَكاتُهُ
DIDIK ANAK GAYA RASULULLAH S.A.W : PROF. DR. HUZAEMAH
 
Perkahwinan dianggap sebagai salah satu daripada sunnah para Nabi dan Rasul.
 
Firman Allah SWT yang bermaksud:
 
Demi sesungguhnya Kami (Allah) telah mengutuskan beberapa rasul sebelum kamu dan Kami menjadikan untuk mereka isteri-isteri dan keturunan.
*Surah ar-Ra’di ayat 38
 
 
Buku ini ditulis bagi dijadikan panduan untuk setiap orang Islam dalam mengasuh dan mendidik anak. Buku ini mengandungi hukum-hukum yang berkenaan dengan aktiviti anak. Ia memuatkan pelbagai kepentingan dalam kehidupan kita secara khusus dan umum serta mengandungi pengaruh yang besar dalam kehidupan masyarakat. Ia adalah kajian yang menyentuh kehidupan anak-anak dan cara mengurusnya dalam pelbagai aspek. Dengan demikian, anak-anak mendapat hak-haknya secara benar, baik berkenaan dengan hak pengasuhan, mahupun penjagaan dan pendidikan.

Quick Links

IIC Medias

Contact Info

Address:
KCLD, Block 10, Jalan Ong Tiang Swee, 93200 Kuching, Sarawak, Malaysia.

Phone:
+6082-420 798